Sanjaj, punca✨
Tvoja domišljija je čudovita ustvarjalna sposobnost. Prepusti se ji. Sanjaj o svojem cilju. Le veliki načrti so tisti, ki ti bodo pognali kri po žilah. Preženi glas, ki ti tu in tam prišepne: “Ali boš ta cilj sploh zmogla doseči?” in ga utišaj z jasnim: “Okej punca, kako boš dosegla svoj cilj?”

Veliki cilji za velika dekleta💁‍
Dobro je, če se svojega cilja malenkost ustrašiš. Pred negotovostjo nikar ne pobegni nazaj v svojo cono udobja in nerealno sanjarjenje. Strah s katerim se soočaš poskušaj obrniti sebi v prid. Naj bo to motivator, da si na poti k nečemu velikemu, zate pomembnemu cilju in da moraš zavoljo tega hoditi dalje.

Nedosegljivi cilji ne obstajajo🧐
Zapomni si, da nedosegljivih ciljev ni. Obstajajo samo nedosegljivi roki, ki si jih postaviš za uresničitev svojega cilja. Na svoji poti se nauči potrpežljivosti in strpnosti. Pri osvajanju velikih ciljev se nič ne zgodi iz danes na jutri. Bodi prijazna do sebe, svojih misli in zapomni si, da je včasih lažje korakati, če imaš ob sebi ramo na katero se lahko opreš, ko potrebuješ počitek.

Mali cilji vodijo do velikih🙏
Nikoli si ne zadaj zgolj enega (končnega) cilja. Tvoj veliki cilj, ki ga želiš doseči, je vedno sestavljen iz več manjših. Manjši oz. kratkoročni cilji ti bodo pomagali, da ne boš po svoji poti tavala brezglavo, ampak bo tvoj fokus tako dober kot takrat, ko vso pozornost nameniš svoji najljubši sladici in se ne pustiš zmotiti.

Pametne punce pišemo in ponavljamo✍
Svoje sprotne cilje in trditve si zapiši. Najbolje na list papirja. Zapisano nato večkrat na dan preberi. Naj te zapiski spremljajo v tvojih mislih in postanejo del tebe in tvojega vsakdana. Bistvenega pomena je namreč ponavljanje (piflarka, haha). S ponavljanjem boš ustvarila super odnos s svojo podzavestjo, ki je zadolžena za to, da te bo potiskala dalje in te brcnila v rit takrat, ko sama tega ne boš zmogla.

Če verjameš, uresničiš⚡
Tvoja podzavest bo počasi začela uresničevati podobe s katerimi se nenehno ukvarjaš v svojih mislih in v katere trdno verjameš. To, da verjameš v svoje delo in znanje, daje tvojemu cilju pomen. Najbrž mi ni potrebno preveč na dolgo razlagati kako zelo se v življenju radi grebemo in trudimo za stvari in ljudi, ki jim pripisujemo velik pomen?

Iz enega uspeha se rodi nov uspeh🙌
Zapomni si: Uspeh ni samo doseg končnega cilja. Uspeh prav tako ni merljiv. Še najmanj pa je lahko uspeh definiran s strani nekoga drugega. Tvoj uspeh naj bo samo tvoj. Morda nepomemben za nekoga drugega, a ogromen zate. Uspeh je tudi tvoja pot, ki jo prehodiš do končnega cilja, zato ne pozabi na seznam mini ciljev, ki ga na tej poti pridno pišeš. Ni ga boljšega kakor da svojo motivacijo spodbudiš s črtanjem vseh ciljev, ki si jih že dosegla. A ni res?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja