Zgodba Betonarnic je svoje prvo poglavje pričela v številnih razgibanih interierjih, v oči pa nam je prav posebej, z osuplim »Pridi sem, hitro nekaj pogledati!« na čelu, stopil poslovni prostor ponudnika mobilnih dodatkov Gizzmo.si, ki pooseblja urbano delovno okolje, v katerem bi želel delovati vsak mlad, ustvarjalen tim. Skupaj z Betonarnicami vzpostavlja sodoben koncept delovnega mesta, ki ni od muh.

V procesu nastajanja betonskih lončkov ni ničesar prepuščeno naključju, hkrati pa ravno ščepec spontanosti zagotavlja, da je vsaka Betonarnica za odtenek drugačna od prejšnje. Tako kot velja, da beton načrtno pusti drobec samostojnosti, kjer se lahko s pomočjo oblik izrazi sam, velja tudi za interier pisarne rastočega podjetja v sklopu Val skupine d.o.o, Gizzmo.si. Slednjega namreč oblikuje spontana urejenost in zmes sodobnosti z domačnostjo bivalnega prostora. V kotu je za primer na zid prislonjena kitara, stoli se med seboj ne ujemajo (še boljše!), novejši pohištveni kosi pa prijateljujejo z »vintage« kosi s pridihom sedemdesetih let.

Betonski izdelki se torej na lični mizi v osrednjem prostoru pisarne, lounge-a, ne bi znašli, če vodilni v podjetju ne bi prepoznali koncepta Betonarnic, cenili betona kot materiala s potencialno vrednostjo in ga vključili v svoje »delovišče«. Na prvi pogled, ta hladen material, so v prostor vključili že v sami oblikovalski zasnovi, in sicer v skupni kuhinji, kot del stene in kuhinjskega pulta. Tako je srkanje kave s sodelavci prijetnejše, saj zaposlene spominja na domače okolje. Barvna paleta v kombinaciji tršega betona in svetlega lesa v kuhinji deluje pomirjujoče ter služi kot spodbujevalec komunikacije, pa naj bo to o novih poslovnih načrtih ali sobotnem izletu v Bohinj.

Uspešnost Gizzma.si gre torej pripisati ravno zavedanju, da so za dobro počutje zaposlenih pomembni ustrezni pogoji za delo, med katere sodi tudi zračen prostor. V podjetju delujejo primarno s spletno prodajo, s svojo strategijo in konkurenčnostjo na trgu pa posegajo tudi po tujih trgih. Poleg dveh prijetno opremljenih trgovin v Ljubljani in Celju, ki sta ravno tako podobno opremljeni, se bivališče Betonarnic nahaja v poslovnem središču BTC.

Lični betonski lončki iz linije Golden Elegance so torej dodali »piko na i« sodobnemu urbanemu okolju, natančneje poživljajo ravno osrednji bivalni prostor, kjer v kontrastu z bronasto obarvano mizo in bordo rdečim stolom, krajšajo čas vsem tistim, ki čakajo, kreativno tuhtajo in s svojo dekorativno vlogo zadovoljijo še tako zahtevnemu estetskemu očesu.

Ob pogledu na fotografije razgibanega okolja v stilu filmov Nancy Meyers lahko rečemo le, da je to sanjski kraj za naselitev betonske zgodbe. Prostor je zasnovan za uspeh, zato je toliko lepše, ko se uspešni elementi iz različnih področij srečujejo in spajajo.

Pripravila: Ajda Gregorc
Fotografija: Klemen Ilovar
Poslovni prostori: Val Skupina, d.o.o.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja